www.jeroenmirck.nl – D66 is tegen downloadverbod van Teeven

Een downloadverbod criminaliseert miljoenen internetgebruikers. Toch wil staatssecretaris Teeven (VVD) die kant op. D66 is kritisch. Kamerlid Kees Verhoeven: “Teeven heeft weliswaar toegezegd dat de politie niet achter individuele downloaders aan gaat, maar de civielrechtelijke weg geeft andere partijen wel de kans zaken aan te spannen tegen individuele internetters. Een partij als Stichting Brein heeft in het verleden al kenbaar gemaakt hier niet voor te terug te deinzen. Dat is niet de bedoeling. We moeten afblijven van de individuele internetter. De route van Teeven ligt vol privacy-landmijnen. We vinden een downloadverbod onbespreekbaar. Het impliceert controle van al het internetverkeer en dat is in strijd met ons idee over privacy.” Vraag: wie is de ware liberaal, VVD of D66?

Reacties

3 reacties, laatste reactie: 19 april 2011

matthijs

matthijs

Probleem is inderdaad dat je al het dataverkeer moet gaan screenen. Als dat al niet een technisch onmogelijke klus is, het is ook een totaal onwenselijke situatie. Alsof ieder gesprek van iedere burger met een ander live moet worden gevolgd om te speuren naar "verboden taal". Verder, wat gebeurt er als ik bij een willekeurige zoekaktie op internet een keer per ongeluk een illegaal bestandje download? Als een vriend een leuk liedje of filmpje doorstuurt?

Bernard Verlaan

Bernard Verlaan

@ J & M, techniek is niet het probleem; zie http://nl.wikipedia.org/wiki/ECHELON. Zelfs het doornemen van de boel op 'verboden' woorden is een fluitje van een cent. Het probleem is meer de selectieviteit en zorgvuldigheid van de eventuele vervolgacties met 'Kafka-eske' toestanden tot gevolg (schuldig omdat het systeem een piep gaf, totdat of ongeacht de onschuld bewezen is, ongeacht aan- of afwezigheid van -effectief- recht oop verweer). Daar Sophie in't Veld meer over vertellen!

Barry Zandstra

Barry Zandstra

Waarom is er in Nederland nog geen Netflix? Voor $8,- per maand kan een Amerikaan onbeperkt films, muziek en TV-programma's bekijken, een Nederlander betaalt €20,- à €30,- per DVD/Bluray. Downloaden zou toch pas illegaal worden als er legale alternatieven waren? Die zijn er nog steeds niet voor TV en films, althans niet in Nederland.

Fred Teeven mag zich gaan afvragen wat de Nederlandse belastingbetaler opschiet met zijn voorstel.

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan