Wim Pelgrim

Wim Pelgrim

 • 's-Hertogenbosch<ul class="inline"></ul>
 • Sinds: jun 2006
 • |
 • Laatst gezien: 2 dec
 • |
 • Posts: 109 meningen; 128 evenementen; 901 reacties; 9 bedankjes
 • |
 • Lid van: 4 groepen
 • |
 • Volgt: 0 personen
 • |
 • Gevolgd door: 0 personen

Profiel

Ik ben afdelingsleider vwo-bovenbouw, docent Nederlands en bestuurslid van D66 's-Hertogenbosch. Meer informatie over mij op www.wimpelgrim.nl.

Ervaring

Mijn jeugd

Ik ben Wim Pelgrim, ik ben geboren in Eindhoven uit een Twentse moeder en Achterhoekse vader en ik heb twee jongere zussen. Op driejarige leeftijd verhuisde ik naar Borne, waar ik naar basisschool Flora (www.basisschoolflora.nl)ben gegaan. Ik heb korte tijd bij hockeyclub Akelei gezeten (wat overigens alles behalve een succes was) en speelde accordeon bij de Bornse muziekschool. Verder waren LEGO en onze eerste computer (een 386) de voornaamste middelen van vermaak in mijn jongste jeugd.

Op mijn twaalfde ben ik naar de middelbare school gegaan in Hengelo: R.K.S.G. de Grundel (www.grundel.nl). Ik ‘verhuisde’ van de muziekschool naar accordeonvereniging Animato (www.animatohengelo.nl) en hielp bij de organisatie van de Toneelclub van de Grundel. Bovendien was ik sinds groep zes al actief als misdienaar in de Stephanusparochie te Borne (www.stephanusborne.nl) en ben ik van het einde van de middelbare school tot in het eerste jaar van mijn studie ook bij het jongerenpastoraat (JoPaBo) als vrijwilliger betrokken geweest.

Mijn studietijd

In 2002 ben ik verhuisd naar Nijmegen, waar ik Nederlandse Taal en Cultuur heb gestudeerd (specialisatie negentiende-eeuwse letterkunde) en er veranderde vanaf dat moment veel in mijn leven. Niet alleen verliet ik het ouderlijk nest en verhuisde naar een studentenhuis in Nijmegen-West, ook werd ik actief bij de literaire talkshow LateLetterenLive, in het bestuur van culturele studentenvereniging Diogenes (www.diogenes.nu), als financieel coördinator van het poëziefestival Onbederf’lijk Vers (www.onbederflijkvers.nl) en ik ben mede-oprichter en de eerste voorzitter van studentendansvereniging Dance Fever (www.sdvndancefever.nl). Ook werd ik actief bij D66 Nijmegen (www.d66nijmegen.nl).Bovendien veranderde op persoonlijk vlak ook het nodige: bij enkele colleges Klassieke Archeologie ontmoette ik mijn vrouw, Jessie Pelgrim-Mensink (www.jessiepelgrim.nl). Zij kwam later dat studiejaar in het studenthuis bij mij boven wonen en al snel hadden we verkering. Sinds maart 2006 ben ik met haar samen gaan wonen in het centrum van Nijmegen.

Ook merkte ik dat ik sinds mijn dertiende of veertiende jaar langzaam was losgegroeid van mijn katholieke wortels. Na diverse jaren zoeken naar mijn religieuze identiteit heeft dat in 2006 geresulteerd in mijn definitieve afscheid van de kerk, dat zowel met een uitschrijving in de huidige ledenadministratie als een aantekening in mijn doopregister is vastgelegd. Vanaf dat moment ga ik als ongebonden spiritueel door het leven (uitgangspunten: pantheïsme en humanisme).

Na mijn studie in Nijmegen

Na een stage op het Maaswaal College (www.maaswaalcollege) in Wijchen, werkte ik van 2007 tot 2013 op het Canisius College (www.canisiuscollege.nl) in Nijmegen op de locatie Berg en Dalseweg. Ik bleef actief in het bestuur van D66 Nijmegen als ledenmanager en webmaster. Tussen oktober 2007 en december 2008 was ik tevens als fractievolger (=duoraadslid/burgerraadslid/commissielid) in de gemeente Nijmegen.

Mijn leven nu in ‘s-HertogenboschEind 2008 zijn Jessie en ik verhuisd naar ‘s-Hertogenbosch en in 2012 zijn we getrouwd. Sinds 2013 geef ik lessen Nederlands in de havo- en vwo-bovenbouw en ben ik afdelingsleider vwo-bovenbouw op het Citadel College (www.citadelcollege.nl) in Lent (Nijmegen).

Buiten mijn werk zet ik mij nog steeds in voor D66. Van 2009 tot 2013 ben ik secretaris en webmaster van D66 ‘s-Hertogenbosch (www.d66shertogenbosch.nl) geweest en vanaf eind 2013 ben ik algemeen bestuurslid. Ook doe ik ad hoc vrijwilligersklussen voor D66 op landelijk niveau. Naast al deze activiteiten vind ik ook nog tijd om elk jaar mee te doen met de Nijmeegse 4daagse (www.4daagse.nl) en te lezen (www.wimpelgrim.nl/tag/boekbeoordeling).

Zie ook

Meningen van Wim Pelgrim meer meningen

Moderator: ik trek mij terug

Beste allen, Sinds 2010 ben ik moderator van Plein66. Vanwege tijdgebrek (ik kom steeds minder op Plein66) en mijn aanstaande nieuwe baan (http://d66.wimpelgrim.nl/2013/05/18/nieuwe-baan-nieuwe-keuzes/), die mij nog meer tijd gaat kosten, heb ik naast een beslissing over mijn lokale D66-activiteiten ook wat Plein66 betreft een knoop doorgehakt en ik trek mij terug als moderator. Voor vragen, problemen en moderatieverzoeken kunt u een ...

www.nu.nl – Merkel en Sarkozy willen euroregering

Noodzakelijke veranderingen worden vaak pas bespreekbaar op het moment dat de nood aan de man komt. Zo zie je nu bij de problemen in de eurozone opeens een grotere Europese integratie bespreekbaar worden, waar alle regeringsleiders tot nu toe vooral voor hun eigen land het beste probeerden uit het vuur te slepen. Ik hoop dat dit een eerste gedurfde stap is op weg naar een federaal Europa!

www.geenstijl.nl – GeenStijl : Ministerie: 'Weigerambtenaar exclusief christelijk'

Weigerambtenaar zijn is volgens het ministerie van OC&W alleen voorbehouden aan christenen. Ik zou dus als atheïst geen christenen mogen weigeren te trouwen of mensen met een andere huidskleur. Het hele fenomeen weigerambtenaar is volgens mij onhoudbaar, want waar beginnen gewetensbezwaren en waar houden die weer op? Dit artikel laat dat in elk geval duidelijk zien.